omslag_europa_geo_212x300

Redactie en auteurs

Ben de Pater is als universitair hoofddocent sociale geografie verbonden aan de Faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht. Hij is co-auteur/redacteur van (studie)boeken, bundels en atlassen. Zo schreef hij o.a. het boek De ontdekking van de geografie (2014), uitgegeven door Perspectief Uitgevers. Van 1992 tot 1999 was hij hoofdredacteur van de vaktijdschriften Geografie en Geografie-Educatief, uitgaven van het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (www.knag.nl). Vanaf 2001 is Geografie-Educatief opgegaan in Geografie.

Leo Paul is als universitair hoofddocent sociale geografie verbonden aan de Faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht. Van 2007 tot 2014 was hij onderwijsdirecteur van het departement Sociale Geografie en Planologie van de faculteit Geowetenschappen. Hij is gespecialiseerd in de (regionale) geografie van Midden- en Oost-Europa en Rusland. Omdat een groot deel van zijn regio is toegetreden (of wil toetreden) tot de Europese Unie heeft hij zich ook het onderwerp Europese Integratie eigen gemaakt.

Auteurs: Marianne de Beer, Pim Beukenkamp, Jos Bierbooms, Jonathan van Blaaderen, Marten Boisen, Gideon Bolt, Jeroen Bosman, Annelet Broekhuis, Vera Cortenraede, Anke Engelhardt, Sophie van Geloven, Bouke van Gorp, Jan Jaap Harts, Gert-Jan Hospers, Joost van Mensch, David Ollivier de Leth, Ben de Pater, Leo Paul, Hans Renes, Ton van Rietbergen, Vincent Schippers, Arie Stoffelen, Erwin van Tuijl, Marieke Verwaaijen, Alphons de Vocht, Malou Weber.